Selecteer een pagina

Diensten

NIT kan instaan voor de volledige uitwerking van uw lokaal netwerk (LAN), bijstaan bij de beveiliging van uw gebouw, opzetten van de actieve componenten in uw netwerk en opzetten van verticale verbindingen hetzij intern in het gebouw, hetzij op een campus, hetzij tussen verschillende vestigingen.

Horizontale bekabeling

Onder horizontale bekabeling verstaan we de databekabeling (meestal twisted pair bekabeling) tussen de gebruikers (computers, printers, telefoon, camera’s, badge lezers, ..) en een centraal punt, meestal de datakast, waarin deze toestellen via het actieve materiaal gekoppeld worden aan de servers.

Types bekabeling

Afhankelijk van uw noden, wensen en complexiteit van uw gebouw of plant, kunnen wij volgende gestructureerde bekabeling systemen installeren, testen en in bedrijf stellen:

UTP, FTP, SFTP, PiMF en dit in Cat 5e/class D, Cat 6/class E, Cat 6A/class Ea, Cat 7/classF en Cat 7a/class Fa.

Dit alles uiteraard volledig volgens de geldende ISO/IEC 11801 normering en de “installation guidelines” van de fabrikant.

Garantie

Door onze ervaring en het volgen van meerdere cursussen kunnen wij hiervoor, afhankelijk van de gekozen opstelling en het gekozen merk, 20 of 25 jaar garantie geven.

Testing

NIT beschikt over eigen testers (cable analysers).

Sowieso voorzien wij per aangesloten link een apart testresultaat waarop de verschillende testparameters en bekomen waardes aangeduid zijn. Dit alles volgende de geldende normen.

Verticale bekabeling

Onder verticale bekabeling verstaan we meerdere aspecten.

In hoofdzaak is de verticale bekabeling of “backbone” één of meerdere hogesnelheidsverbindingen die de ruggengraat van van uw netwerk vormen. Het is dat deel van het bekabeling netwerk dat uw lokale datakasten hetzij op verschillende verdiepen, hetzij in verschillende gebouwen, met elkaar gaat verbinden.

Verticale bekabeling kunnen we opsplitsen in 2 grote takken:

  • Verticale telefonie bekabeling: dit is een multipair kabel (VVT, Cat 3, ..) die de lokale netwerkkasten gaat verbinden met de analoge telefooncentrale.
  • Verticale data bekabeling: dit is meestal glasvezel bekabeling. 
Gespecialiseerd in glasvezel

NIT heeft zich gespecialiseerd in glasvezel techniek voor LAN en WAN Netwerken. Als gecertificeerd installateur voor verschillende merken beschikken we over onze eigen “Fusion splice” apparaten om hoge kwaliteit pigtails (varkensstaartjes, stukje glasvezel waar machinaal een connector wordt opgezet) te lassen aan de glasvezel kabels of om glasvezel kabel aan elkaar te lassen (bvb na schade aan de kabel). Tevens beschikken we ook over onze eigen OTDR (optische tijddomein reflectometer) en Power budget meters om de glasvezel linken uit te testen.

Wij kunnen eveneens instaan voor het opstellen van las-schema’s en budget analyses.

Gebruikte technieken en connectoren

Gebruikte glasvezel technieken zijn: OM1, OM2, OM3, OM4, OS1 en OS2 afhankelijk van de lengte van de kabels en het design van uw netwerk. 

Gebruikte connectoren zijn: ST, SC, LC, SC-APC 8° en SC-APC 9°.

Garantie

Ook op de glasvezel verbindingen kunnen wij, afhankelijk van de gekozen opstelling en het gekozen merk, 20 of 25 jaar garantie geven.

Gebouw beveiliging

NIT kan ook instaan voor de installatie, configuratie en het onderhoud van een BMS (Building Management System). Dit kan gaan van opstellen en bijhouden van uw patching en patchlijsten tot een systeem waarbij u verschillende aspecten van uw gebouw kan monitoren en beheren. Dit kan gaan van de hele netwerkinfrastructuur, maar kan ook uitgebreid worden naar toegangscontrole, camerabewaking, temperatuurbewaking in uw netwerklokalen/data center, vochtigheidsmeting in uw data center,…

NIT is ook installateur van IP-camera’s en toegangscontrole over IP. Voordelen hierbij: IP-camera’s hebben minder bewegende onderdelen. Hierdoor vergroot de levensduur van deze camera’s aanzienlijk. IP-camera’s bieden veel meer mogelijkheden om de beelden te analyseren. Met de camera en toegangscontrole geïntegreerd in uw netwerk kan u ten alle tijden van eender waar (thuis, smartphone, ..) inloggen op uw systeem om beelden te bekijken, toegangen te controleren…

Actieve componenten en randapparatuur

Om uw gebruikers in uw netwerk te laten communiceren met elkaar en met de server(s) heeft U uiteraard de nodige switchen, routers, Wireless access points, enz… nodig. 

NIT kan instaan voor de design en de configuratie van de actieve kant van uw netwerk.